Календар

Јуни
п
в
с
ч
п
с
н
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
             

Саботен Програм

Воис Мастер курс

Календар

Гаурабда 530

Харе Кришна
Маха - Мантра

Почитувани,

Добредојдовте на веб страната на Ваишнавската Верска Заедница или популарно кажано - Харе Кришна движењето во Македонија

Повеќе

Статии

Новости

Капка Мудрост: Златните скалила на Бхакти

(Интервју со Неговата Светост Сачинандана Свами)

повеќе

НС Смита Кришна Свами

14-18.06.2016

повеќе

Научен докаэ эа душата

Раэговор со Неговата Божествена Милост А.Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада

повеќе

Ваишнавски Календар

превземи

Сфаќањето на Бог според школата на Шри Чаитанја

Есеј од М-р Александар Ускоков

повеќе

Шри Рама Навами

15.04.2016

повеќе

Најави

повеќе

Кратки статии

Бог? Кој е Тоа?

Што значи бхакта или ваишнава?

Зошто се кравите свети?

Колумни

PDF преэентации